بهترین عایق صوتی
بسیاری از ما در آپارتمان زندگی می کنیم. زندگی در یک ساختمان با افراد دیگر می تواند مزایا و معایب خود را داشته باشد. اما یکی از بزرگترین دغدغه ها که در اکثر ساختمان ها مطرح است، صدایی است که از یک واحد به واحد دیگر منتقل می شود و یا به طور کلی صدایی که از بیرون وارد داخل ساختمان می شود. برای اجتناب از این اتفاق می توان از عایق صوتی استفاده کرد. در این مقاله می خواهیم به معرفی انواع عایق صوتی بپردازیم تا بتوانید بهترین آسایش را برای ساختمان خود تامین کنید.
هر چیزی که در در زمان و مکان نامناسب به دست ما برسد می تواند موجب آزار ما شود. صدا یکی از همین موارد است.
بسیاری از مواقع پیمانکاران ساختمان به علت عدم آگاهی کافی از عایق صوتی هنگام ساختن ساختمان استفاده نمی کنند. این موضوع باعث می شود که شما بعد از زندگی در این ساختمان احساس امنیت کافی را نداشته باشید. چرا که به عنوان مثال صدای شما از بیرون ساختمان به راحتی شنیده می شود. برای نصب عایق صوتی بهترین حالت زمانی است که شما از عایق در حین ساختن استفاده کنید. چرا که در این حالت از 2 لایه عایق استفاده می شود که در کاهش صدا تاثیر به سزایی دارد. نگران نشوید! در صورتی که خانه شما ساخته شده باشد باید از عایق صوتی روکار استفاده کنید.
عایق صوتی یا عایق صدا چیست؟
به منظور کاهش صوت و مقابله با صدای انتقالی (کاهش آلودگی صوتی) از محیطی به محیط دیگر، می بایست از پوششی استفاده گردد که به آن پوشش، عایق صوتی گفته می شود. عایق های فوم صداگیر خود چسب STI با بهره مندی از آخرین تکنولوژی روز دنیا (Cell Closed)، در کاهش صداهای انتقالی به محیط پیرامون نقش به سزایی را ایفا می نمایند.
عایق های صوتی STI، جدیدترین و مدرن ترین نسل عایق های جاذب صدا در دنیا بوده (در مصارف صنعتی و ساختمانی برای دیوارهای مشترک، سقف، کف و …) و از لحاظ کیفی بسیار مطلوب و کارآمد می باشند.
انواع عایق های صوتی
-
عایق صوتی پشم سنگ
-
عایق صوتی پلی یورتان
فوم پلی یورتان یک نوع عایق صوتی، حرارتی است که در حال حاضر به عایقی پر مصرف در صنعت ساخت و ساز تبدیل شده است. این ماده شیمیایی از ترکیب دو ماده ایزوسیانات و پلی ال که هر دو مایع هستند تشکیل می شود. عایق پلی یورتان یک عایق اکوستیک مناسب است که از انتقال سر و صدا به داخل ساختمان جلوگیری می کند.
-
عایق صوتی پشم شیشه
-
پشم سرباره
پشم سرباره یک عایق معدنی است و از بازیافت ضایعات کوره ذوب آهن بدست می آید.
در واقع این متریال محصول جانبی کارخانه فولاد و ذوب آهن است و یک عایق صوتی ایده آل محسوب می شود که از شدت سر و صدا تا حد قابل قبولی می کاهد. از این محصول در تاسیسات و تجهیزات تولید برق و تجهیزات صنایع آهن و فولاد و معادن استفاده می شود.
-
عایق الاستومری
یکی دیگر از انواع عایق های صوتی، عایق الاستومری یا الاستومریک می باشد که در برابر آلودگی، رطوبت، بخار آب و سر و صدا از مقاومت خوبی برخوردار است.
عایق های الاستومری وزن بسیار سبکی دارند و به دلیل انعطاف پذیری بالا برای عایق کاری انواع تاسیسات ساختمانی، کانال های هوا، لوله های بزرگ، سیستم های گرمایشی و سرمایشی و صنعت خودرو سازی مورد استفاده قرار می گیرند.
-
فوم ایکس پی اس یا XPS
-
یونولیت
- عایق صوتی سربی : از این نوع عایق به صورت ورقه ای روی مصالح مورد استفاده قرار می گیرد و حجم کمی دارد.
-
کاشی های فلزی سوراخ دار : این نوع عایق از جنس آلومینیوم و یا فولاد سوراخ دار است که با موارد معدنی پوشانده شده است.
-
فوم شانه تخم مرغی : این نوع عایق در استدیو ها مورد استفاده قرار می گیرد چرا که خاصیت جذب صدای بالایی دارد و صدا را بازتاب نمیدهد.
-
فوم صداگیر وج : کارایی این نوع عایق صوتی به شدت به جهت گیری عایق بستگی دارد. بسیاری از افراد به خاطر ظاهر این عایق از آن استفاده می کنند!
-
فوم صداگیر ترکیبی : این نوع عایق صوتی ظاهر آن ترکیبی از سایر عایق های فومی است. بنابراین دارای اشکال مختلف با جهت گیری های متفاوت هستند.
- کف شیشه
- پلی استایرن
- بتون لیکا
- تایل های ساخته شده از فیبرهای معدنی
- دیوارهای پوششی کناف
- کاشی و صفحات ساخته شده از فیبرهای سلولزی
- کاشی هایی از فیبر های معدنی
- اندود های آکوستیکی